Wednesday, 25 January 2012

Assalamualaikum...(^^,)

Hye sume.. hmm..post first..heheh..tak tahu la nak cakap apa..
Oke, blog first dan pngalaman second uruskan blog..hmm..agak agak boleh ke ek uruskan blog sendiri? hmm..ntah la.. belum cuba belum tahu kan?? haha..
Sebenarnye tak la minat sangat nak buat blog..ramai sangat kawan suruh buat blog, buat je la kan??
tak baik hampakan hati orang..hik3..



Blog ni maybe banyak pasal Sains kot..hehe..kami minat Sains..hampe semua minat tak Sains?
Sebenarnya sains ni best sangat.. tahu tak sebab apa??
sebab.. sains adalah satu perjalana mencari tuhan sebenarnya..
kalau korang nak tahu, ramai saintis barat kat luar sama dah masuk Islam sebab diorang jumpa sesuatu yang begitu hebat dalam kajian diorang.. nak tahu apa yang diorang jumpa??
ALLAH!!

haa... ingat, semua kejadian sama ada kat muka bumi atau kat cakerawala sana, semuanya ada satu kuasa je yang mengawalnya..iaitu ALLAH..subhanallah..


…HIDUP ini amat bermakna jika segalanya kerana ALLAH…(^^,) ♥ ALLAH...

so..kita hidup ni, perlulah besederhana..jangan bongkak dan takbur sebab sifat tu hanya sesuai untuk ALLAH jer..

"Dan janganlah engkau memalingkan mukamu (kerana memandang rendah) kepada manusia, dan janganlah engkau berjalan di bumi dengan berlagak sombong. Sesungguhnya Allah tidak suka orang yang sombong, takbur lagi membangga diri."
(Surah Luqman 31: 18)

haa!! satu pesanan, kepada rakan rakan kat juar sana yang ilmunya lebih hebat daripada kami, tolong tegur kalau ada salah silap dalam penulisan kami..ingat, kami manusia biasa yang tak lepas daripada melakukan kesilapan..I need nasihat..

wallahu a'lam..

No comments:

Post a Comment