Thursday, 31 May 2012

A Little Thing Calle L^O^V^E



 
 huhu...
cukenye... hehe..
korang dah tengok Alittle Thing Called L0ve??
 
best o0o0o...
hehe..
cukenye,..
hmm... x penah penah kami wat post pasa movie kan?
 hehe... suke sangat... dah tak tertahan...
 hehe... gataii kan??
 
nie poster citer tu...





 comeiiinye... sesuai sangat..

plakon utamanye,

Pimchanok Luevisadpaibul


dalam cter nie, pim pgang watak nam, seorang budak sekolah yang amat comot..
dah la hitam..
lpas dia jatuh cinta ngan P'Shone, dia berusah untuk mengubah pnampilannye sampai akhirnye..
she's be veryveryvery beautiful...
comel la pim dlm citer nie...
suke3..

 Mario Maurer

w0w!! very handsome la.. patut la dia jadi rebutan perempuan perempuan dalam citer nie...
hehe..
dlm citer nie Mario pegang watak P'Shone..
jejaka rebutan kot.. hehe..
patutla Nam suka giler kat dia..

Best Scene in The Story...

snow white...

so saaad...isk2...
luv U!!!
cedey....
and they happy ever after..

Snap2x..






citernie menmang the best la sebab dapat menarik hati kami...
L**O**V**E

Wednesday, 30 May 2012

Rokok??


 
 huih.. lama benor tak update kan??hehehe..  biasa la... SPM candidate la katakan...
hihi...
oke, post kali nie meh kite berbicara pasal rokok pulak ye...
haa...sblom tu, kami nak tanya, 
 
SAPE ISAP ROKOK, ANGKAT TANGAN!!
 
amboiiii, ramainye...
hmmmm...awat la korang isap rokok, bknnye best pon...
dah la asapnye busuk,
banyak kesan negatif pulak tu,
bagi kesan buruk kat orang lain lagi..
uiiiish...
yang paling teruk, fatwa pun dah jatuhkan hukum HARAM HISAP ROKOK!!
 
 
ish3...
dahla mendatangkan kesan kat diri, sekeliling..
dapat DOSA pulak tu...
 
 "...dan janganlah kamu membunuh diri kamu sendiri. Sesungguhnya Allah maha penyayang kepada kamu"
(an Nisa' : 29)

kalau kita belajar syariah Islamiyah, kita akn blajar istinbat hukum taw...
cara-caranye:
1. Lafaz "wa la"(Bhasa Arab) merupakan feel nahi yang bermaksud larangan.
2. Allah melarang umat Islam membunuh diri (i'llah kpada merokok)
3. Setiap larangan membawa maksud haram.
4. Ulama' istinbat hukum haram membunuh diri (merokok)

hmmm...
okelah...jom kita tengok video nie..
best taw...
sesama kita amik pengajaran...


oke, paham tak??
sooooo, sesamalah kita amik pengajaran daripadanya...
ingat!!
 
ROKOK MEMBAKAR USIA SAMA ADA USIA MUDA ATAUPUN TUA...
 JIKA MENGAMBILNYE BERMAKNA BERSAMA SAMA MEMBAKAR DIRI..

wallahua'lam..