Wednesday, 12 December 2012

MY FaCebo0k StaTuzz~

erm..
x de idea la setakat nie..
apa kata kami share satus2 facebook aku yang tahape hape tu..
#1
Hei pujaan hati setiap malam.. 
Aku berdoa kepada sang Tuhan.. 
Berharap cintaku jadi kenyataan.. 
Agar ku tenang meniti kehidupan.. 

 yuk tiduRR~assalamualaikum..(-..-) 

 #2 
hadoii!! sakitnye kaki aku tersepak durian!! 

 ~alhamdulillah sbb: 
# ALLAH nak ampunkan dosa2 kecil kita mlalui kesakitan yang kita rasai.. 
# dgn tsepak durian tu, automatik mlut kita ucap "ALLAHUAKBAR" 
# mngingatkan kita betapa sakitnye saudara2 kita kat palestin yang khilangan kaki dsb sbb kne bom dll...
 # mngingatkan kita yang malang tak berbau.. 
# mngingatkan kita bhwa kita masih ada lg anggota bernama "kaki" yang kita perlu jaga dan manfaatkan sebaik baiknya sebab tu milik ALLAH dan DIA akan soal kat akhirat nnty.. 

 ~Ayuh Kita Bersujud KepadaNya~Isyak~ 

#3 
APPROVE je sesapa yang add korang, mungkin dalam reramai kengkawan tu maybe sorang akan bace post brmanfaat yang korang tlis kat wall.. dan mungkin org yang bce post u plak dpt hidayah dan dia brubah.. bila dia brubah korang dpt phala.. lpas dia brubah, dia plak share ilmu2 yang bmanfaat kat wall.. so, korang ngan dia akan dpt phala... lbih ramai lg dpt ilmu dan lbih ramailah yang dpt hidayah dn lbih ramai yang brubah... bila ramai dpt hidayah, korang ngan dia dpt phala sramai mana org yang dpt hidayah tu.. pastu, sume orang yang dpt hidayah tdi, share palk ilmu diorang kat wall... smakin ramai yang dpt hidayah... bila smakin ramai dpt hidayah, korang, fren korang dan org2 yang dpt hidayah yang share ilmu tu sume dpt phala.. pastu... SUDAHLA~ 

~CBE BYANGKN BTAPA RAMAI YANG DPT HIDAYAH DAN BRAPA BNYAK PHALA YANG KORANG DPT BILA SHARE ILMU KAT FB NIE..SO APA LG..MOH KITE SESAMA MANFAATKAN FB NIE SBG MEDIUM YANG BMANFAAT UNTUK ISLAM, AD DIN TERCINTA~

 #4 
"Barang siapa yang tidak menjaga DIRINYA, maka tidak bergunalah ilmunya......" 
(Imam Ghazali) 

 #5
 fakta!! => strawberi boleh mmutihkan gigi~

 #6 
Tak salah untuk kita menjaga badan, 
tapi jangan sesekali kita terlupa jaga amalan :)

 #7 ajal x mngira usia... pintu taubat ALLAH jgak sntiasa tbuka...
 alFatihah kepada mereka yang tlah kembali ka hadratNya.. (-..-)

~sedeyh dgaq citer kwn skolah rndah dlu bru je mninggal smalam.. 
umur: 17 thun...

 #8 
Kalau Allah cakap ''YES'', tiada siapa boleh cakap ''NO'', kan?

 #9 
jadilah sperti sbatang pokok, saat org mmbaling batu kepadamu, balaslah dengan buah yang ranum
~as-Shahid Hassan al-Banna 

 #10
 "Cinta itu bukannya harus di delete tapi di 'hidden' hingga nantinya akan di 'approve' ke yang halal.." ♥ offline~


 sudah la kan~ smoga bermanfaat.. daa~

No comments:

Post a Comment